Mięso i wędliny BIO
Naturalne, tradycyjne wędliny czy jakościowe mięso nie jest dostępne w każdym sklepie spotkanym na rogu. Ekologiczne produkty muszą się wyróżniać, smakować i pachnieć najlepiej, jak jest to tylko możliwe. Oczywiście to nie wszystko; mięso i wędliny BIO to dawny aromat zamknięty w wyrobach produkowanych w wyjątkowy sposób. Wyrobom towarzyszą wyselekcjonowane przyprawy, a nie kilogramy trującej chemii. Wędliny BIO sprzedawane w naszym sklepie wędzone są w sposób zadowalający kustoszy i najbardziej wymagających klientów. Poznaj nasze BIO produkty i odkryj prawdziwe znaczenie słowa "wyśmienity".
czytaj więcej na dole strony










Czym charakteryzują się mięsa i wędliny BIO ?
Nie każdy produkt może określany być, jako produkt ekologiczny – w przypadku mięsa system działa tak samo. Mięsa i wędliny ekologiczne to takie, których cały proces wytwarzania przebiega w zgodzie z wymogami Unii Europejskiej. Nie można ich pominąć, nawet jeśli produkcja ekologiczna będzie o wiele bardziej kosztowna. Mięso sprzedawane w naszym sklepie internetowym pochodzi tylko i wyłącznie ze sprawdzonych hodowli stawiających na bezstresowe podejście do zwierząt. Hodowcy używają pasze bogate w witaminy, a antybiotykom i suplementom odpowiadającym za szybki wzrost mówią stanowcze nie.
Wymogi, choć uważane przez wiele osób za restrykcyjne, są niezbędne, by wytwarzanie jedzenia było zgodne z zasadami ekologii. Co ważne każdy produkt, którego produkcja spełniła wszelkie wymogi i normy, jest odpowiednio certyfikowany, dzięki czemu otrzymujesz pewność, że konsumujesz sprawdzone mięso i wartościowe wędliny.
Gdzie kupić mięsne wyroby ekologiczne?
Produkty ekologiczne nie są dostępne w każdym sklepie. Często zdarza się również, że wyroby otrzymują plakietkę BIO, choć ich produkcja nie przebiegała w sposób zgodny z wymogami UE. Chcąc odżywiać się zdrowo, wyeliminować produkty zawierające chemię i antybiotyki, warto zwrócić uwagę na sprawdzone sklepy, które oferują tylko certyfikowane produkty wysokiej jakości. Postaw na właściwego sprzedawcę, a otrzymasz pewność, że w Twojej kuchni znajduje się samo zdrowie.
Mięsa i wędliny BIO to również smaczne pasztety
Pasztety BIO przygotowywane są według przekazywanych przez lata, rodzinnych receptur staropolskich. Wyroby te powstają z mięsa duszonego lub gotowanego; na początku jest ono zmielone, aby następnie poddać je zapiekaniu. Pasztety mięsne cieszą się ogromną popularnością. Podawane są podczas świąt, do śniadania i kolacji. Wybierając pasztet, warto mieć na uwadze skład i sprawdzić, czy nie zawiera on konserwantów. Kupując w ImBio z góry wiesz, w jaki sposób tworzony jest dany produkt.
Historia pasztetu zaczyna się w starożytnym Rzymie. W tamtych czasach pasztety uważane były za danie luksusowe – podawano je na przyjęciach szlachcicom, którzy uwielbiali delektować się delikatnością mięsa przygotowanego w ten sposób. Do Polski pasztety sprowadził nikt inny, jak Jan III Sobieski – kustosz kuchni francuskiej.