Nasiona i ziarna BIO
Nasiona i ziarna to świetne uzupełnienie diety, a wszystko to dzięki zawartych w nich cennych pierwiastkach. Len brązowy, pestki dyni czy nasiona buraka ozdobią sałatkę, wypieczone mięso lub inną smakowitą potrawę. Korzystaj z nich mądrze – nasiona i ziarna BIO słyną ze swoich właściwości; od lat stosowane są w medycynie i diecie. Bogate są w nieprzetworzone kwasy tłuszczowe. Pestki ekologiczne to rozwiązanie dla tych, którzy lubią rozszerzać swoje możliwości i testować smacznie doprawione potrawy podane w otoczeniu wyselekcjonowanych składników.
czytaj więcej na dole strony
Nasiona i ziarna w Twoim domu
Ekologiczne nasiona i ziarna dają Ci wiele możliwości; możesz konsumować je na surowo, podprażyć lub stworzyć spójne danie pełne witamin i minerałów. Niektóre nasiona lubią wodę – oznacza to, że namaczane przez dłuższy czas zwiększają swoje wartości odżywcze i oferują o wiele więcej, niż podane w klasycznej wersji. Jest to zasługa kiełkowania. Każde nasiono lub ziarno ma swoją optymalną dzienną ilość, którą warto spożywać, aby doświadczyć prozdrowotnych efektów.
Nasiona i ziarna BIO dodawaj do przyrządzonych w domowym zaciszu potraw. Kiełki są ciekawym uzupełnieniem klasycznej kanapki z serem, a mak BIO idealnie pasuje do słodkich wypieków. Nie ograniczaj się w tworzeniu swojej kulinarnej sztuki! Zupa krem z białych warzyw będzie smakować o wiele lepiej w towarzystwie pestek dyni. Stwórz plan żywieniowy całej rodziny oparty na pełnowartościowych składnikach.
Szeroki wybór lnu na wyciągnięcie ręki
Len, a dokładnie jego ekologiczne nasiona mają ogromny wpływ na stan Twojego zdrowia oraz sprawność leczenia schorzeń żołądka. Są one dla układu pokarmowego niczym tabletki osłonowe. Biegunka, zaparcia i choroby dróg moczowych skutecznie niwelowane są przez systematyczne dołączanie do dań nasion lnu brązowego oraz złotego. Niekiedy mogą być one dobrym rozwiązaniem na pozbycie się wszelkich problemów dermatologicznych – wtedy zaleca się stosowanie zewnętrzne.
Natomiast złoty len wybierany jest przez osoby dbające o swój stan serca i naczyń krwionośnych. Jest on bogaty w lignany, tłuszcz i białka. Jakie jeszcze właściwości ma złoty len? Len powoduje nagły wzrost dobrego cholesterolu oraz:
-
oczyszcza organizm z toksyn,
-
reguluję pracę układu trawiennego, chroni żołądek oraz niweluje skutki zatrudnia pokarmowego
-
poprawia koncentrację i pamięć
-
wspiera układ odpornościowy
-
pozytywnie wpływa na stan cery i włosów.
Jakie inne nasiona i ziarna dostępne są w ImBio?
Nie tylko len powinien znaleźć wyjątkowe miejsce w Twojej kuchni. Zainteresuj się nasionami chia będącymi wsparciem dla układu trawiennego i krwionośnego. Ich regularne spożycie to świetny sposób na poprawienie kondycji skóry i wzbogacenie diety podczas redukcji. Sięgnij również po ekologiczny mak niebieski, czyli cenne źródło wielu niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania minerałów, takich jak cynk, magnez, potas, żelazo i wiele więcej.