Pieczywo i produkty mączne BIO

Pieczywo ekologiczne dostępne w naszym sklepie internetowym to nie tylko chleb, ale również tortilla, przy pomocy której zaserwujesz swoim gościom, niezapomniane wrapy w ekologicznej postaci. To również wyśmienite przekąski, takie jak: ciasto bananowe z orzechami włoskimi, krakersy delikatnie solone czy krakersy gryczane z suszonymi pomidorami. Dzięki naszym mieszankom przeznaczonym do wypieków możesz stworzyć własne ekologiczne produkty nie wychodząc z domu. 

czytaj więcej na dole strony

Pieczywo ekologiczne z wartościowych składników

Gospodarstwa ekologiczne charakteryzują się wyłączeniem ze swojej polityki upraw wszelkich sztucznych środków ochrony roślin oraz nawozów. Być może to jest właśnie główny powód, częstego używania rzadko spotykanych gatunków zbóż należy do nich, na przykład Płaskurka. Są to zazwyczaj zboża cechujące się dużą zawartością witamin i niezbędnych minerałów, dzięki czemu coraz częściej wybierane są przez świadomych konsumentów. Pamiętaj, że ekologiczne pieczywo to nie tylko uprawa, ale i cały proces wypieku. Musi być on nadzorowany i poddany kontroli – tylko to pozwoli na certyfikację i określenie produktu mianem ekologicznego.

Dlaczego warto wybrać pieczywo ekologiczne?

Pieczywo ekologiczne to produkt, do którego podchodzi się z sercem. Nie jest ono produkowane na taką skalę (zazwyczaj masową) jak pieczywo konwencjonalne, co ma oczywiście wiele swoich zalet. Przede wszystkim pieczywo BIO to gwarancja, że chleby lub inne produkty nie zostały stworzone z wcześniej mrożonego ciasta, a więc nie tracą swoich walorów smakowych i wartości odżywczych. W pieczywie ekologicznym na próżno szukać przeciwutleniaczy i emulgatorów. Wybór ekologicznych produktów to przede wszystkim postawienie na zdrowie.

Bezpieczeństwo Twojego zdrowia to priorytet dla producentów pieczywa ekologicznego. Nie od dziś wiadomo, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia, a to właśnie wtedy najczęściej sięgasz po chleb lub pięknie pachnące bułki. Pieczywo ekologiczne to najlepszy wybór dla osób przestrzegających specjalnych diet, na przykład wykluczających pewne alergeny. Jakie jeszcze są zalety ekologicznego pieczywa?

  • Pieczywo ekologiczne to świetne uzupełnienie diety i to nie tylko tej odchudzającej,

  • wyroby BIO są rozwiązaniem dla osób borykających się z alergiami pokarmowymi i nietolerancją glutenu,

  • smakują ciekawiej niż produkty z supermarketu, ponieważ nie są produkowane na masową skalę,

  • wyroby ekologiczne to wsparcie lokalnych rolników żyjących w zgodzie z naturą.

Oferta ImBio dopasowana do Twoich potrzeb

Nie każdy produkt zasługuje na przydomek BIO. Nawet jeśli jest pyszny, a w jego składzie na próżno szukać cukru. Sprzedawane w sklepie internetowym ImBio pieczywo ekologiczne to wyrób wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju, ale dlaczego? Co sprawia, że jest on nazywany BIO? 

Przede wszystkim fakt, że pieczywo ekologiczne jest produkowane z surowców pochodzących ze sprawdzonych, certyfikowanych upraw – i to nie w 10-15%, a aż 95%. Wszystkie gospodarstwa przechodzą coroczne kontrole; specjaliści przyglądają się wdrożonym procesom produkcji, sprawdzają uprawy pod kątem terenu oraz weryfikują, czy dane przedsiębiorstwo nie wspomaga się sztucznymi nawozami.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl