Ryby i owoce morza BIO

Owoce morza to prawdziwe arcydzieło stworzone przez matkę naturę. Kosztowanie ich kojarzone jest z luksusem i przepychem, a wyjątkowy smak, którego się doświadcza, jest wręcz nie do opisania. Owoce morza, takie jak skorupiaki (krewetki, homary, kraby), małże (ostrygi, mule i muszle św. Jakuba) oraz głowonogi (kalmary i ośmiornice) podaje się najczęściej na świeżo – nie jest to jednak konieczność. Ryby i owoce morza BIO dostępne w naszym sklepie przygotowane są w zupełnie inny sposób – o wiele lepszy niż klasyczny.

czytaj więcej na dole strony

 

 

 

Ryby BIO odpowiednio przygotowane

Łosoś w sosie własnym, a może kawałki tuńczyka w sosie pomidorowym? Ryby przygotowane w odpowiedni sposób potrafią cieszyć przez długi czas – są świeże, aromatyczne i doprawione najlepszymi ekologicznymi przyprawami. Dodanie ryb do dań to nie tylko sposób na urozmaicenie codziennej diety, ale również możliwość dostarczenia organizmowi wiele minerałów i witamin.

Ryby uważa się za niezbędnik, kiedy chce się jeść zbilansowaną dietę. Są one głównym źródłem kwasów niezbędnych do prawidłowego rozwoju, w tym omega-3. Chcąc dostarczyć organizmowi wielu składników mineralnych, na przykład jodu, selenu i żelaza warto sięgnąć po pastę z łososia, makrelę lub sardynki europejskie. Jak często konsumować ryby? Najlepiej robić to 2-3 razy w tygodniu. Dania tworzone z ryb mogą być wyjątkowo ciekawe i niepowtarzalne – taki sposób zaskoczy zaproszonych gości.

Dlaczego ekologiczne ryby i owoce morza?

Ryby słyną, dzięki kwasom omega-3, czyli najważniejszych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Planując dietę, nie można zapomnieć o rybach, ponieważ wpływają one na pracę układu krążenia, zapobiegają pojawieniu się złego cholesterolu i wspierają odporność. To oczywiście nie wszystko. Ryby bogate są w witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, które regulują gospodarkę wapniowo-fosforową i odpowiadają za stan włosów i paznokci.

Owoce morza są bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka, cechują się niską zawartością tłuszczu i na próżno szukać w nich kalorii. Walory smakowe powodują, że ostrygi, kalmary czy ośmioraczki często wybierane są przez największych smakoszy. Dieta bogata w owoce morza służy osobom będącym na diecie redukcyjnej i walczącym ze złym cholesterolem.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl