Ryby i owoce morza BIO
Owoce morza to prawdziwe arcydzieło stworzone przez matkę naturę. Kosztowanie ich kojarzone jest z luksusem i przepychem, a wyjątkowy smak, którego się doświadcza, jest wręcz nie do opisania. Owoce morza, takie jak skorupiaki (krewetki, homary, kraby), małże (ostrygi, mule i muszle św. Jakuba) oraz głowonogi (kalmary i ośmiornice) podaje się najczęściej na świeżo – nie jest to jednak konieczność. Ryby i owoce morza BIO dostępne w naszym sklepie przygotowane są w zupełnie inny sposób – o wiele lepszy niż klasyczny.
czytaj więcej na dole strony

17,90 zł

23,60 zł

17,70 zł

17,70 zł

19,20 zł

21,20 zł

16,10 zł

31,50 zł

15,60 zł
Ryby BIO odpowiednio przygotowane
Łosoś w sosie własnym, a może kawałki tuńczyka w sosie pomidorowym? Ryby przygotowane w odpowiedni sposób potrafią cieszyć przez długi czas – są świeże, aromatyczne i doprawione najlepszymi ekologicznymi przyprawami. Dodanie ryb do dań to nie tylko sposób na urozmaicenie codziennej diety, ale również możliwość dostarczenia organizmowi wiele minerałów i witamin.
Ryby uważa się za niezbędnik, kiedy chce się jeść zbilansowaną dietę. Są one głównym źródłem kwasów niezbędnych do prawidłowego rozwoju, w tym omega-3. Chcąc dostarczyć organizmowi wielu składników mineralnych, na przykład jodu, selenu i żelaza warto sięgnąć po pastę z łososia, makrelę lub sardynki europejskie. Jak często konsumować ryby? Najlepiej robić to 2-3 razy w tygodniu. Dania tworzone z ryb mogą być wyjątkowo ciekawe i niepowtarzalne – taki sposób zaskoczy zaproszonych gości.
Dlaczego ekologiczne ryby i owoce morza?
Ryby słyną, dzięki kwasom omega-3, czyli najważniejszych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Planując dietę, nie można zapomnieć o rybach, ponieważ wpływają one na pracę układu krążenia, zapobiegają pojawieniu się złego cholesterolu i wspierają odporność. To oczywiście nie wszystko. Ryby bogate są w witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, które regulują gospodarkę wapniowo-fosforową i odpowiadają za stan włosów i paznokci.
Owoce morza są bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka, cechują się niską zawartością tłuszczu i na próżno szukać w nich kalorii. Walory smakowe powodują, że ostrygi, kalmary czy ośmioraczki często wybierane są przez największych smakoszy. Dieta bogata w owoce morza służy osobom będącym na diecie redukcyjnej i walczącym ze złym cholesterolem.