Budynie, galaretki i kisiele BIO
Jest wiele lubianych i niezwykle popularnych deserów, które konsumować można na zimno lub ciepło, na przykład pyszny sernik z owocami lub ciasto budyniowe. Niestety nie wszystkie pyszności dałoby radę przygotować bez kilku niezbędnych elementów. Galaretki, budynie i kisiele BIO, bo to właśnie o nich mowa, to dodatki o ciekawym, naturalnym składzie i nieocenionym smaku. Są one dostępne w sklepie internetowym ImBio.pl.
czytaj więcej na dole strony




Budynie, galaretki i kisiele ekologiczne – jaki powinien być ich skład?
Podstawą produktów ekologicznych jest naturalny, wolny od chemii skład. W produktach oznaczonych, jako BIO nie znajdzie się syntetycznych substancji czy niebezpiecznych dla zdrowia konserwantów – takie składniki są niekorzystne dla człowieka i jego diety – często doprowadzają do otyłości oraz problemów zdrowotnych, dlatego wybór sprawdzonych, ekologicznych produktów to szansa na zdrowie i energię. Naturalne budynie, galaretki czy kisiele odznaczają się bogatszym smakiem i wartościowym składem. Owoce zawarte w produktach smakują świeżo i soczyście. Mimo urzekających barw, które otrzymuje się po przygotowaniu kisielu czy galaretki – te produkty ekologiczne nie zawierają sztucznych barwników.
Patrząc na produkty spożywcze dostępne w sklepie dostrzeże się największego wroga osób będących na redukcji i chcących żyć w zgodzie z naturą – cukier. Jest on silnie uzależniający, a skutki spożywania go w większej ilości widoczne są gołym okiem. Jednak w ekologicznych produktach nie ma sztucznego cukru – jest tylko ten, który znajduje się w pysznych, słodkich owocach. Dostępny w naszym sklepie internetowym budyń w wersji bezglutenowej i kisiel ekologiczny od Bio Planet może być spożywany przez wegan, ponieważ nie zawiera żelatyny.
Ekologiczny budyń, kisiel i galaretka BIO – oznaczenia ma znaczenie
Produkty dostępne w sklepie internetowym ImBio oznaczone są Zielonym Euro-liściem, czyli unijnym logiem produktów ekologicznych. Symbol ten oznacza, że produkt spełnia wszelkie normy narzucone przez EU, a jego produkcja przebiegała w sposób naturalny i nieszkodliwy dla środowiska. Budyń, kisiel czy galaretka, które otrzymały tak ważne oznakowanie, zostały stworzone z produktów pochodzących przynajmniej w 95% z regularnie kontrolowanych upraw ekologicznych.