Ekologiczna czekolada – zdrowa czekolada bio
Czekolada to zdecydowanie najpopularniejszy słodycz, uwielbiany przez dzieci i dorosłych. W sklepach dostępne są czekolady z owocami, ciasteczkami, a nawet niektórymi warzywami, na przykład papryką. Każde połączenie jest ciekawe i pyszne na swój sposób. Po czekoladę sięga się, kiedy pojawia się smutek, ale i radość. Jest ona idealnym prezentem w dniu rocznicy, urodzin lub innego wydarzenia. Niestety wiele osób uważa, że czekolada dostarcza nie tylko energii, ale również niezdrowych cukrów i wpływa na stan uzębienia. Eko czekolady spożywane w normalnych ilościach nie są produktem, którego należy unikać – wręcz przeciwnie. W sklepie internetowym ImBio dostępnych jest wiele pysznych i zdrowych czekoladek.
czytaj więcej na dole strony

21,90 zł

27,00 zł

21,90 zł

13,70 zł

14,40 zł

14,40 zł
Ekologiczne kakao, czyli jak powstaje ekologiczna czekolada
Bio czekolada to przede wszystkim niepowtarzalny smak, który nie byłby możliwy, gdyby nie kakao pochodzące z bio upraw. Naturalne czekolady produkowane są w zupełnie inny sposób niż sklepowe , a ich składniki pochodzą tylko i wyłącznie z upraw ekologicznych, co sprawia, że słodkie wyroby są najwyższej jakości. W sklepie ze zdrową żywnością dostępna jest nie tylko mleczna czekolada – na smakoszy czeka czekolada gorzka. W kategorii czekolady ekologiczne znajdzie się wiele klasycznych produktów, słodkości powstających przy użyciu orzechów, które mają wiele wartości odżywczych oraz czekolady naturalne powstające z ziaren kakaowca dostarczanych prosto z ekologicznych upraw.
W ofercie naszego sklepu znajdzie się najpopularniejszy rodzaj czekolad oferowany przez firmę Belvas, czyli prawdziwą, belgijską czekoladę. Taki produkt to gwarancja smaku i dużej ilości energii – oczywiście tylko tej zdrowej. Inną propozycją są wyroby od Cukierni Staropolskiej. Ich czekolady wypchane są po brzegi pysznymi owocami. Sklep ekologiczny to idealne miejsce, aby kupić kakao ekologiczne, zdrową przekąskę i różne dary rolnictwa ekologicznego.
Czekolada bio i jej właściwości
Eko czekolada to bomba zdrowia. Pomijając fakt, iż uwalnia dopaminę, czyli hormon szczęścia porównywany do tego, który odczuwa się podczas zakochania, to również robi wiele dla organizmu. Wspiera ogólną odporność organizmu, hamuje proces zwany agregacją, czyli zlepiania się płytek krwi, który prowadzi do miażdżycy, oraz pomaga przy produkcji czerwonych krwinek. Czekolada ukrywa w swoim składzie pewien magiczny składnik – tryptofan. W organizmie człowieka zostaje on przekształcony w serotoninę, która bierze udział w szeregu procesów w naszym organizmie. Bio produkty powinny zagościć w każdym domu, dlatego w naszej ofercie znaleźć można wiele pysznych przekąsek z dodatkami, takimi jak owoce.