Ekologiczne kakao, karob i czekolady do picia
Kakao pełne jest składników odżywczych, dlatego wiele osób uważa je za wyjątkowy produkt. Naturalne kakao to najlepszy dodatek do deserów, słodkich dań, a nawet koktajli owocowych. Śmiało można dodać je do różnych wypieków i nie martwić się o wsypaną ilość, bo produkt ten z pewnością nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie. Produkty dostępne w sklepie internetowym ze zdrową żywnością ImBio zostały odpowiednio wyselekcjonowane, co sprawia, że charakteryzują się naturalnym składem, a ich producenci nie korzystają ze sztucznego nawożenia, nie wspomagają się szkodliwymi substancjami czy nie stosują ulepszaczy. Napój lub danie powstające przy użyciu pysznego bio kakao to niepowtarzalny smak, pod którym się podpisujemy.
czytaj więcej na dole strony

31,90 zł

18,00 zł

32,90 zł

33,40 zł

31,90 zł

17,80 zł

13,70 zł

21,50 zł

19,30 zł
Jakie właściwości ma kakao ekologiczne?
Ekologiczne kakao to nie tylko zwykły proszek, który dostarcza hormonu szczęścia i służy do tworzenia gorącej czekolady czy innych produktów czekoladowych. Kakako bio ma wiele witamin i składników odżywczych, które przyczyniają się do polepszenia zdrowia, dlatego sklep ze zdrową żywnością ImBio posiada w swojej ofercie szeroki wybór tego produktu. Warto wiedzieć, że kakao, a dokładnie ziarno kakaowca zawiera wiele kwasów, takich jak: linolowy, palmitynowy czy oleinowy. Uprawy kakaowca popularne są na całym świecie, a to ze względu na niesamowite właściwości tej rośliny. Kakao pozyskiwane z ziaren kakaowca to wiele witamin, a w tym: witamin z grupy B, witaminy E oraz A. Nie można pominąć również związków mineralnych m.in.: magnezu, żelaza, cynku, fosforu czy potasu – w nie również bogate są ziarna kakaowca.
Odżywczy karob a kakao bio – który produkt wybrać?
Kakao ma swój zamiennik – jest nim karob, czyli mączka chleba świętojańskiego, która jest hipoalergiczna i nie zawiera wysokiej ilości tłuszczu. Ma ona wiele interesujących właściwości, a ponadto charakteryzuje się słodkim, naturalnym smakiem. Czym różnią się oba produkty?
Karob – jego nazwa to dokładnie szarańczyn strąkowy, ceratonia (Ceratonia siliqua L.). Nazwa może sprawiać wiele trudności, dlatego łatwiej określać go jako chleb świętojański. Jest to roślina, a dokładnie drzewo, które dorasta do wysokości od 15 do 18 metrów. Tworzy się z niego mączkę i jest nią właśnie karob.
Smak brązowego miąższu ze strączków tego drzewa łatwo pomylić z czekoladą lub słodzonym kakao, właśnie dlatego karob jest świetną alternatywą dla wyżej wymienionych produktów tworzonych z kakaowca bio – szczególnie dla osób, które lubią słodycze, a chcą wyeliminować cukry.
Kakao – dostępne w sklepie ekologicznym kakao to przede wszystkim wyroby firm, które stawiają na kakaowce bio będące większym wsparciem dla organizmu człowieka niż te pochodzące z upraw przemysłowych. Fair Trade, Criollo czy Bio Planet stawiają na ekologiczne składniki najwyższej jakości, niezawierające szkodliwych substancji. Właśnie dlatego kakao ma wiele wartości odżywczych, zawiera witaminy i minerały. Kakao dostępne w sklepie online ImBio idealnie pasuje do ciepłego mleka.
Ekologiczna czekolada do picia – bio kakao i naturalne składniki
Pyszna eko czekolada to idealne rozwiązanie na chłodniejsze wieczory lub dodatek do rodzinnego grania w gry planszowe. Ciężko jest znaleźć lepszy sposób na umilenie sobie czasu sam na sam z filmem czy stworzenie zimowej atmosfery. Jednak o czekoladzie ekologicznej warto wiedzieć trochę więcej, bo nie bez powodu jest niezastąpionym produktem. Cechuje się ona wieloma cennymi właściwościami, bogatym składem i powstaje z najlepszych, wyselekcjonowanych składników. Wystarczy jedna filiżanka pełna przepysznej, gorącej czekolady bio, a organizm wejdzie na pełne obrony. Czekolada z naszego sklepu internetowego ImBio to napój, który bez problemu zastąpi mleko, herbatę lub inny produkt pitny – niepowtarzalny smak to gwarancja, że posiłek będzie udany.
Czekolada do picia bio – naturalny dodatek do posiłku
Mało kto wie, że nasze czekolady na gorąco to niezwykle odżywczy napój, dlatego chcemy to podkreślić. Oczywiście wiele zależy od składu, ponieważ aromat prawdziwej czekolady i witaminy nie pojawiają się znikąd. Dostępny w naszym sklepie proszek do tworzenia czekolady bio od Alternativa to mieszanka kakao i cukru trzcinowego. W ekologicznych produktach nie znajdzie się niezdrowych barwników, wspomagaczy czy ulepszaczy – doskonały smak otrzymuje się poprzez dobrze wyselekcjonowane produkty, które producent otrzymał z ekologicznych farm.
Czekolada bio – ta o aromacie orzechów, jak i bezglutenowa od Becks Cocoa to najlepsze rozwiązanie do posiłku, a szczególnie jeśli jest on klasyczny. Bananowe pancake z dodatkiem kakao w proszku smakować będą o wiele lepiej w towarzystwie najwyższej jakości czekolady do picia o smaku Mokki, a sałatka owocowa bez dwóch zdań pasuje do czekolady Hot Winter. Aromatyczny zapach do śniadania, obiadu lub kolacji zapewni waniliowa czekolada bio. Wystarczy spróbować kilku rozwiązań i wybrać swój ulubiony produkt ekologiczny.
Jakościowy produkt ekologiczny, czyli kakao i czekolada do picia
Czekolady bio nie trzeba polecać, ponieważ jej aromat i skład bronią się same – wystarczy raz spróbować czekolady w kilku wersjach smakowych, na przykład korzennych przypraw, aby zakochać się w tym ekologicznym produkcje. Czekolady Instant nie zajmują zbyt wiele miejsca w szafce, można je transportować i sięgać po nie, kiedy tylko najdzie ochota. W naszej ofercie znaleźć można tylko produkty najwyższej jakości, które otrzymały specjalne certyfikaty i oznaczenia. Zawarte w nich witaminy i minerały przyczyniają się do prowadzenia zdrowej, zbilansowanej diety. Ekologiczne produkty to najlepsza opcja, dlatego warto wybierać je podczas klasycznych zakupów.