Owoce i bakalie w czekoladzie BIO
Krótka przerwa w pracy, a może czas na przekąskę po ciężkim treningu? W takiej sytuacji należy sięgnąć po produkty, które nie tylko są pyszne, ale również dostarczają organizmowi zdrowie kalorie napędzające ciało do dalszej aktywności. Nie bez powodu w sklepie internetowym ImBio dostępne są pyszne owoce w czekoladzie, a dokładnie banany w czekoladzie, figi w czekoladzie czy daktyle w czekoladzie gorzkiej. W owocach w czekoladzie dostępnych w dyskoncie, a tych, które zakupić można w ekologicznym sklepie, są pewne różnice – warto przyjrzeć się im bliżej i zobaczyć, jak wiele zmienić może prawidłowy dobór czekolady oraz owoców BIO.
czytaj więcej na dole strony




Bakalie w czekoladzie, banany w czekoladzie, a może figi w czekoladzie?
To, co sprawia, że owoce BIO stają się jeszcze pyszniejsze niż w klasycznej wersji, to przede wszystkim prawidłowo dobrana czekolada – dlatego w naszym sklepie internetowym dostępne są tylko produkty ekologiczne stworzone z najwyższej jakości składników. I tak samo jest w przypadku czekolady, którą oblewane są owoce BIO. Daktyle zatopione zostały w surowej czekoladzie, co doprowadza do rozkoszy podniebienia i dodaje niezbędnej energii dla konsumującego. Składniki użyte przy produkcji tych pyszności, to przede wszystkim nieprażone ziarno kakaowca pochodzące z upraw ekologicznych. Zawiera ono łatwo przyswajalny magnez, potas i żelazo.
Nie tylko daktyle w surowej czekoladzie mamy do zaoferowania – dużą popularnością cieszą się również owoce w czekoladzie, takie jak: banany, figi, jagody inkaskie czy goji. Owoce BIO oblane pyszną czekoladą pasują do wypieków, słodkich sałatek, ale to nie wszystko. Można je podawać w formie przekąski lub do kawy i herbaty dla gości. Banany w czekoladzie oraz figi w czekoladzie to świetna przekąska dla najmłodszych, którą bez problemu zapakuje się do plecaka.
Ekologiczne owoce w czekoladzie przygotowane z zaangażowaniem
Produkty ekologiczne nie mogą ot tak zostać oznaczone jako BIO – aby tak się stało, producenci spełnić muszą wiele restrykcji nałożonych przez UE. Logo produkcji ekologicznej otrzymują tylko te produkty, które uzyskały certyfikat produkcji ekologicznej – jest on wydawany przez upoważnioną jednostkę lub organ kontroli. Banany w czekoladzie nie zostaną oznaczone w ten sposób, jeśli nie spełnią surowych warunków i to nie tylko dotyczących metod produkcji, ale również przetwarzania i przechowywania, a nawet transportu. Figi w czekoladzie, bakalie w czekoladzie, migdały w czekoladzie czy inne owoce i orzechy w czekoladzie muszą zawierać co najmniej 95 proc. składników ekologicznych.