VARUNA Nerki i drogi moczowe nr35 100g

Opis
Everest Ayurveda Herbatka VARUNA nr 35, 100g - Nerki i drogi moczowe
Właściwości:
- Herbatka usprawniająca funkcjonowanie
nerek przy problemach z układem moczowym
- Wspomaga oczyszczanie dróg
moczowych i przynosi ulgę przy problemach z oddawaniem moczu
- Zwalcza
infekcje i zapalenia narządów układu moczowego
- Rozpuszcza kamienie
moczowe i nerkowe
- Środek wspomagający przy impotencji i zaburzeniach
funkcjonowania prostaty
Skład:
- Tribulus
terrestris,
- boerhaavia diffusa,
- tinospora
cordifolia
Zalecana dawka:
2 filiżanki
dziennie
Przygotowanie:
Przygotowując herbatkę 1
łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i
pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.
Stosowanie:
W przypadku stosowania ziół himalajskich jako
środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie
gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma
silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze
trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów
z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu
pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W
przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie
1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu
każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.
Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty
jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub
tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących
objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można
mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli
herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła
możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu
optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem.
Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i
odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie
dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.
Dane techniczne
Postać | proszek (sypkie i mielone) |
Główny składnik | buzdyganek |
Dolegliwość | układ moczowy (nerki i prostata) |